PRESTATIONSTIPS

Vecka 28
Nästan alla högpresterare omger sig med rådgivare som hjälper presteraren rätt i djungeln av krav och förväntningar. Så har det varit i årtusenden och bakom de flesta berömda män och kvinnor hittar man personer som tjänat som kloka gubbar, rådgivare, mentorer, bollplank. Deras uppdrag har gått ut på att visa kloka vägar till mål som till förstone kanske visat sig vara svåra eller ouppnåeliga. Oftast har det gått bra, stärkt prestationen och skapat goda möjligheter att nå nya mål. Fundera en stund. Vilka är dina vägvisare och ger du dem bästa förutsättningar att hjälpa dig?

Vecka 27
En hjälte/hjältinna är inte en person som är "perfekt". Det skulle inte finnas en enda om ordet "perfekt" var kännetecknet. Vi gör alla misstag. Men det behöver inte alls påverka vår möjlighet att nå våra mål. Förmågan att be om ursäkt och istället lära sig av sina framsteg påverkar desto mer. Hjältedygd är inte detsamma som perfektionism. Hjältedygd är humanism!

Vecka 26
Du behöver inte vänta till den STORA DAGEN innan du presterar på topp. Du kan påverka världen genom att göra små och obetydliga saker ofta. Att fatta positiva beslut. Att skicka en positiv glosa till en kamrat. Att vara en förebild. De flesta hjältar gömmer sig bakom vardaglighetens ständiga vilja att göra avtryck i verkligheten. Att känna stoltheten att göra ett gott dagsverke. Titta dig omkring. Det finns hjältar och hjältinnor överallt!

Vecka 25
En av hemligheterna med att nå sina mål är att göra dem synliga. Hjärnan måste få hjälp med att skapa sig en bild av vad den ska ge kroppen i order att utföra. Ge den lite hjälp genom att synliggöra dina mål. En bild på kylen. En textsnutt som hälsningsmeddelande på datorn eller när du loggar in på mobiltelefonnätet. Använd fantasi och uppfinningsrikedom. Och kom ihåg - tankar expanderar!

Vecka 24
Tänk på något som du tycker om och upplever idag som tidigare var ett "ouppnåligt" mål. Många hinder som du har övervunnit är nu en del av ditt liv! Och du tar dem för självklara. Alltså, skulle du kunna återigen sätta upp nya utmanande mål och drömma nya barriärbrytande drömmar. Du har ju lyckats med att göra dem till verklighet tidigare. Och kan därmed göra det igen. Den mänskliga viljan är enorm. Viljan att prestera väl kan bara hämmas av dina egna tankar som eventuellt har bestämt sig för "att det inte går". Hindren på vägen ska hjälpa dig att hoppa högre - inte stanna av.

Vecka 23
"Det finns inga dumma frågor. Det finns bara dumma svar." Känner du igen talesättet? Barns naiva, kunskapstörstande sätt att tillägna sig världens mysterier genom att fråga, fråga, fråga borde vi vuxna ibland ta efter. Väldigt ofta underpresterar vi bara för att vi inte vågade fråga, alternativt söka svaren själv på saker som ter sig konstiga för oss. Prestige och status leder ibland till att man inte tar ut svängarna så mycket som man borde gjort. Dumt, eller hur! Fråga när du inte hänger med och ha överseende med att ibland få ett dumt svar tillbaka. Det säger som sagt mer om den som svarar än om frågeställaren...

Vecka 22
Har du tänkt på om de regler/normer som du valt att leva efter fortfarande är up-to-date? Är det så att du lever med värderinger som du skaffat dig för länge sedan? Kan det finnas en poäng med att du försöker ompröva din syn på olika saker som har att göra med prestationen?! Ja, självklart. Normer och regler är bra om de är tidsenliga och ger energi men direkt förlamande när de begränsar din prestation. Pröva redan idag med att kritiskt granska någon regel som du följt i hundra år. Att på det här sättet ompröva tidigare beslut hjälper hjärnan att hitta nya prestationsmål och utmaningar.Om företaget Rådgivning Föreläsningar Böcker Webshop Aktuellt Tips Om Johan Plate Kontakt